Aika: 30min Annoksia: 3-4 (n. 15 pyörykkää
Turhauduin, kun en löytänyt netistä mieleistäni tofupyörykkäohjetta ja kehittelin oman kaikista googlaamistani vähän valikoiden sekä itse soveltaen. Maistuivat ihan hyvältä, mutta mielestäni pippurikastike tai jokin muu kastike aika must. Rehellisyyden nimissä sanottava, etten ole silti tehnyt uudelleen, koska lihapullat eivät ole koskaan kuuluneet repertuaariini ja pyörittely vaati liikaa vaivannäköä :'D. Sen sijaan teen yleensä pippurikastikkeen kaveriksi kuutioidut tofut (linkki alempana) - laiska kun olen.
- - Paketti jalotofua (marinoitu) à murusta
- - 1 sipuli pilkottuna
- - Mausteet
- 1 tl soijakastike
- 1 rkl paprikajauhe
- 1 tl mustapippuri
- 1 tl grillausmauste
- (1 tl basilika ja oregano)
- (valkosipulijauhe)
- - 0,5 dl korppujauhoa
- - (voi laittaa sekaan esim. kikherneitä blendattuna, paprikan, tomaattia tms.)
è
Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin (tai
sauvasekoittimella)
è
Muotoile pyöryköitä
è Paista reilussa öljyssä (jopa 0,5 dl) useampi minuutti per puoli. Tarvittaessa valuta talouspaperin päällä hetki.
Kaveriksi esim. pippurikastike (voi tehdä pannulla
pyöryköiden jälkeen) sekä keitetyt perunat ja porkkanat (tai muusi)
Pippurikastikkeenhan ohje (https://laiska-vegaani.blogspot.com/2021/07/pippurikastike-ja-muusi.html) (vegaaniliiton sivulta muokattuna) oli tämä:
Pippurikastike:
- - 2 nokaretta (n. 2 tl) margariinia (esim. Keiju)
à sulata paistinpannussa
- - 4 dl kaurakermaa (esim. planti)
- - 2 rkl sinappia
- - 2 tl soijakastiketta
- - 2 tl (vasta)rouhittua mustapippuria
- - 2 tl murustettuja viherpippureita
- - 0,5-1 tl suolaa
à Lisää pannulle ja keitä pari minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti