Tässä jo pidempiaikainen suosikkini vegeruuista. Tätä tein myös äidilleni ja isoisälleni (ei-vegaaneja) ja äiti halusi tehdä yhdessä heti seuraavallakin kerralla, joten ilmeisesti maistui! Mausteita heitän aina silmämääräisesti ja maistellen, joten reseptin luvut suuntaa antavia.
- 1 pkt tofua (esim. jalotofu marinoitu, 300g)
- 1 keskikokoinen sipuli
- (valkosipulia, jos haluaa, mutta itse en ole fani, joten en käytä)
- 1 parsakaali, n. 200-400g (tai 1 pussi pakasteparsakaalia)
- lisäksi / tilalle voi laittaa myös kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa tai kukkakaalia, jos haluaa. Itse olen ihastunut parsakaaliin, vaikka aiemmin vihasin sitä.
- 4 dl kaurakermaa (tai vastaavaa)
- 1-2 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljy (tai vastaava)
- 2 tl soijakastike
- 1 kasvisliemikuutio
- Mausteita, esim.
- 0,5 tl rouhittu mustapippuri
- 0,5-1 rkl curry
- 0,5 tl juustokumina
- 0,5 tl kurkuma
- (0,5 tl broilerimauste)
- (0,5 tl inkiväärijauhe)
- 2 rkl ketsuppi
- Lisukkeeksi riisiä (ja herne-maissi-porkkanaa) tai pastaa (esim. pennepasta, tagliatelle, makaroni)
Ohje:
- Kuutioi ja paista tofu rapeaksi.
- ohje esim. täällä: https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/rapeat-tofukuutiot-nain-paistat-tofun.html (sis. tofu, 1 tl soijakastike, 1 rkl rypsiöljy)
- Siirrä sivuun hetkeksi. (Tai niin minä yleensä teen, niin säilyy rapeana, kaverini taas ei, joten päätä itse :D)
- pro tip: tässä kohtaa on hyvä pestä ja pilkkoa kasviksia sekä laittaa lisukkeen vesi kiehumaan. Valmista lisuke paketin ohjeen mukaan.
- Alenna lämpö keskilämmölle. Lisää tilkka öljyä ja pieneksi pilkottu sipuli. Kuullota pari minuuttia (tai käräytä hieman, kuten minulla käy...)
- Lisää pilkottu parsakaali.
- Käytä myös varsi, se toimii oikein hyvin! 1 cm kuivaa päätyä voi pilkkoa pois. Varsi kannattaa pilkkoa pieniksi kuutioiksi, kukinto oman preferenssin mukaan. Itse pidän pienistä suupaloista.
- Lisää mustapippuri ja paista n. 10min välillä käännellen, kunnes parsakaali pehmennyttä (toki voit jättää rapeaksikin). Voit lisätä mausteet tässä vaiheessa tai vasta kaurakerman jälkeen.
- Alenna lämpö matalaksi. Lisää kaurakerma ja huuhtele purkit, jolloin tulee n. 2 dl vettä lisää.
- Lisää loppu soijakastike (1 tl), ketsuppi, kasvisliemikuutio ja loput mausteet. Sekoita.
- Lisää tofu, sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Maista ja lisää esim. vettä, soijakastiketta, currya ja mustapippuria tarvittaessa.
- Tarjoile riisin tai pastan kanssa (itse suosin nykyään pastaa ja lisään ketsuppia)
Kommentit
Lähetä kommentti