Pippurikastike ja muusi

 

Aika: 40min        Annoksia: 4

Vegaaniliiton sivuilla on hyvä resepti pippurikastikkeeseen: https://vegaaniliitto.fi/seitanpihvit-kerma-pippurikastikkeella/ . Muokkailin sen määriä vähemmän pippurisiksi ja tofuille sopivaksi. Toimi hyvin myös sekasyöjä-perheelleni, joista yksi vannoutunut antivegaani.

- 1 pkt tofua (jalotofu marinoitu)
--> siirrä sivuun

Pippurikastike:

  • -        2 nokaretta (n. 2 tl) margariinia (esim. Keiju)

à sulata paistinpannussa

  • -        4 dl kaurakermaa (esim. planti)
  • -        2 rkl sinappia
  • -        2 tl soijakastiketta
  • -        1 tl (vasta)rouhittua mustapippuria
  • -        2 tl murustettuja viherpippureita
  • -        0,5-1 tl suolaa

à Lisää pannulle ja keitä pari minuuttia.

à Lisää tofut

Lisukkeeksi esim. muusi (tai uudet perunat):

-        1 kg (muusi)perunoita

à Pese ja pilko pienemmäksi, niin keittyvät nopeammin. Voit kuoria, jos jaksat (minä en useimmiten)
à Keitä kypsäksi n. 15min riippuen perunoiden koosta. Mieluummin liian kypsiä kuin raakoja.
à Muussaa käsin tai esim. vatkaimella hetki

-        50 g margariinia

-        1-2 tl suolaa (maun mukaan

à Sekoita

-        0,5-1,5 dl kauramaitoa (tai vastaavaa) mieltymyksen mukaan

à Sekoita ja tarkista maku sekä koostumus. Lisää suolaa tai maitoa tarvittaessa.


Idea 1: Muusiin voi lisätä myös porkkanoita -> keitä pari perunoiden mukana pieneksi pilkottuna ja saat porkkanamuusia. 
Idea 2: Pippurikastikkeeseen voi lisätä myös kasviksia, esim. paistaa pilkottua parsakaalia.

Kommentit