Aika: 40min Annoksia: 4
Vegaaniliiton sivuilla on hyvä resepti pippurikastikkeeseen: https://vegaaniliitto.fi/seitanpihvit-kerma-pippurikastikkeella/ . Muokkailin sen määriä vähemmän pippurisiksi ja tofuille sopivaksi. Toimi hyvin myös sekasyöjä-perheelleni, joista yksi vannoutunut antivegaani.
- 1 pkt tofua (jalotofu marinoitu)
--> paista rapeiksi (ohje, jos ei ole tuttua esim. https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/rapeat-tofukuutiot-nain-paistat-tofun.html)
--> siirrä sivuun
Pippurikastike:
- - 2 nokaretta (n. 2 tl) margariinia (esim. Keiju)
à
sulata paistinpannussa
- - 4 dl kaurakermaa (esim. planti)
- - 2 rkl sinappia
- - 2 tl soijakastiketta
- - 1 tl (vasta)rouhittua mustapippuria
- - 2 tl murustettuja viherpippureita
- - 0,5-1 tl suolaa
à
Lisää pannulle ja keitä pari minuuttia.
à
Lisää tofut
Lisukkeeksi esim. muusi (tai uudet perunat):
-
1 kg (muusi)perunoita
à
Pese ja pilko pienemmäksi, niin keittyvät nopeammin. Voit kuoria, jos jaksat
(minä en useimmiten)
à Keitä kypsäksi n.
15min riippuen perunoiden koosta. Mieluummin liian kypsiä kuin raakoja.
à Muussaa käsin tai
esim. vatkaimella hetki
-
50 g margariinia
-
1-2 tl suolaa (maun mukaan
à
Sekoita
- 0,5-1,5 dl kauramaitoa (tai vastaavaa) mieltymyksen mukaan
à
Sekoita ja tarkista maku sekä koostumus. Lisää suolaa tai maitoa tarvittaessa.
Idea 1: Muusiin voi lisätä myös porkkanoita -> keitä pari perunoiden mukana pieneksi pilkottuna ja saat porkkanamuusia.
Idea 2: Pippurikastikkeeseen voi lisätä myös kasviksia, esim. paistaa pilkottua parsakaalia.
Kommentit
Lähetä kommentti