Aika: 15min, 2-4 annosta
Tällä ohjeella valmistan tofun pitkälti kaikkiin ruokiin ja aina maistuu yhtä hyvältä! Se sopii esim. kastikkeisiin, wokkeihin, tortilloihin, salaatteihin, keittoihin tai vaikka naposteltavaksi sellaisenaan.
Oma suosikkini on jalotofun maritoinu tofu. Se maistuu loistavalta, vaikka lisäisi vain soijakastiketta. Muutkin onnistuu tällä ohjeella, kunhan on jäntevä eikä liian pehmeä halppis-tofu.
- 1 pkt (300g) jalotofu marinoitu
- 1 tl soijakastiketta
- 1-2 rkl kasviöljyä, esim. rypsiöljy
Valmistusohje:
- Avaa tofupaketti ja valuta ylimääräiset nesteet pois
- Kuutioi tofu.
- Mitä pienemmät kuutiot, sitä rapeampi tofu.
- Lämmitä paistinpannu kuumaksi
- Pannulle voi laittaa vettä kuumentamisen ajaksi ja kaataa pois, kun se kiehuu.
- Mitä suurempi pannu, sen paremmin tofu mahtuu kontaktiin paistinpinnan kanssa.
- Lisää tofut
- Mieluiten kuivalle pannulle, mutta lisää tarvittaessa pieni tilkka öljyä, jos tarttuu helposti kiinni.
- Paista / ruskista välillä käännellen melko kuumalla pannulla. (n. 10min)
- Lisää soijakastike ja paista hetki
- Voit samalla lisätä muita mausteita, jos haluat, esim. currya, broilerimaustetta tms. mutta soijakastike riittää hyvin.
- Lisää öljy ja paista vielä 2-3 min.
- Kaada esim. lautaselle
Syö sellaisenaan tai lisää ruuan valmistuksen loppuvaiheessa esim. kastikkeeseen, wokkiin tai keittoon. Vilkaise blogin muita reseptejä, niin saat hyviä ideoita.
--------------------
Taustatietoa: Aikoinaan vegaani-kokeilujen alkuvaiheessa tein varsin epäonnistuneen tofuruuan, koska en tiennyt tofun valmistamisesta juuri mitään ja ostin halvinta mahdollista tofua. Fiaskon jälkeen perehdyin paremmin asiaan ja löysin edellä linkatun sivun, joka toi onnistumisen. Ajan myötä päädyin skippailemaan muutaman askeleen ja muodostin oman version ohjeesta - laiska kun olen.
Kommentit
Lähetä kommentti