Aika: 30min, annoksia: 4-6?
Resepti hiottu mahdollisimman laiskaksi parin vuoden aikana. Käytän nykyään leivän päällä leikkeleen korvikkeena kurkun kanssa. Itse tykkään rapeista, kaveri taas paksuista ja mehevistä. Teen yleensä itse 2 pakettia eli 2 pellillistä samalla vaivalla.
Laita uuni lämpenemään 250 °C
- 1 pkt jalotofu marinoitu
- (broilerimaustetta)
- rypsiöljyä (n. 1 rkl)
- soijakastiketta (n. 1 rkl)
Leikkaa ohuiksi siivuiksi (sivusuunnassa) ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle broilerimaustetta (vapaaehtoinen). Ripottele päälle rypsiöljy ja levitä pullasudilla. Paista n. 15min (riippuen paksuudesta) 250 asteessa. Laita lasiin soijakastiketta (itse yleensä laitan sekaisin vähäsuolaista ja suolaista, mutta ei suuremmin väliä) ja sivele pullasudilla tofut molemmin puolin. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviisti (säilyy n. 5 päivää hyvänä).
Taustatietoa: alun perin paistoin tofut paistinpannulla ja sekin toimii ihan hyvin, mutta vaatii enemmän vaivaa. Samoin kokeilin pienempää paistolämpötilaa uunissa ja kääntää puolessa välissä. Olen myös kokeillut soijakastikkeen sivelemistä ennen uuniin laittamista. Millään ei suurta vaikutusta lopputulokseen.
Kaverini vielä laiskempi versio: Älä käytä pullasutia vaan valuta öljy suht tasaisesti tofujen päälle. Laita kypsät tofut purkkiin, kaada päälle soijakastiketta ja ravistele kunnolla.
Kommentit
Lähetä kommentti