Aika: 30min + 20min (paisto), n. 20 muffinia tai 40 miniä.
Liv B:n (https://www.youtube.com/watch?v=Vi58zfkSuqA) ja Youtube-kommenttien ohjeesta muokattu resepti. Alkuperäinen ohje banaanileipää, mutta en omista vuokaa, joten tein muffineja. Vinkki: aloita rouhimalla suklaa ja laittamalla sitten uuni päälle. Jos banaanimassaa on vähemmän, vähennä jauhojen määrää.
- 4 kypsää keskikokoista banaania muussattuna (n. 700g punnittuna; 410g murskattuna)
- 2 tl vaniljasokeria
- 50g kookosöljyä (sulaa) (n. 0,6 dl)
-> Sekoita keskenään hyvin.
- 300g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
- 40g fariinisokeria (n. 1 dl)
- 2 tl leivinjauhe
- 1/2 tl ruokasoodaa
-> Sekoita erillisessä kulhossa keskenään
-> Sekoita kuivat aineet banaaniseokseen. Seos on melko kiinteää.
- 100g rouhittua suklaata, esim. Bronberg (n. 1,2 dl)
-> Sekoita joukkoon.
-> Laita esim. lusikoilla muffinivuokiin.
Paista 175 °C n. 16-18 min (myös minimuffineilla), kunnes pinta saa hieman vaaleanruskeaa väriä. Kokeile kypsyys esim. hammastikulla. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti