Soijabolognese

 

Aika: 30min        Annoksia: 4

Oma versioni monesta eri soijabolognese-reseptistä yhdisteltynä. Resepti sopii hyvin aloittelijalle ja sekasyöjillekin, koska kovin "ihmeellisiä" ainesosia ei tarvita - ainoastaan soijarouhe. Periaatteessa voi tehdä ihan omankin perinteisen jauhelihakastikkeen reseptin ja vain korvata jauhelihan soijarouheella + nesteellä ja mausteilla.

Jotkut tykkäävät lisätä soijarouheen vasta lopuksi (eikä paistaa ennen), kokeilin ja toimii niinkin ihan ok. Kidneypavut tuovat vähän chili con carne -meininkiä ja lisäävät proteiinia sekä ruuan määrää, jolloin kastiketta riittää useampaan kertaan. Pavut voi kuitenkin hyvin skipata, jos pavut ei ole oma juttu.

Lisukkeeksi esim. täysjyväspagettia tai pennepastaa 0,5 pkt. Keitä paketin ohjeen mukaan. 

  • -        Isohko sipuli 
  • (saa laittaa myös valkosipulia halutessaan)

è pilko ja paista hetki öljyssä

  • -        1,5dl soijarouhetta
    • Protip: soijarouheen voi korvata myös esim. tofulla, kasviksilla tai pavuilla.

è Paista hetki. 

  • -     1 tl soijakastiketta soijarouheen päälle
  • -        (vapaaehtoinen: 1 tlk kidneypapuja huuhdeltuna)
  • -        1 tlk yrttitomaattimurskaa
  • -        2-3dl vettä (eli huuhtelee murskapurkin)
  • -        1 kasvisliemikuutio
  • -        mausteita (voi valita, mitä kaapista löytyy ja mistä tykkää, kaikki ei pakollisia):
    • 1 tl (fariini)sokeria
    • 2 tl grillausmaustetta
    • 1 tl paprikajauhetta 
    • 1 tl oreganoa
    • ripaus mustapippuria
    • ripaus valkosipulijauhetta
    • 5 rkl ketsuppia
    • suolaa / soijakastiketta maun mukaan

è hauduta n. 5-10min
* (ilmeisesti mitä pidempään hauduttaa, sen parempaa kastikkeesta pitäisi tulla. Itse en ole huomannut eroa ja haluan syödä nopeasti, koska on nälkä :D.)

Idea: Kastikkeen sekaan voi laittaa myös tuoreita kasviksia kuten kukkakaalia tai parsakaalia pilkottuna. Tällöin hauduta, kunnes kasvikset kypsiä. Voit myös paistaa niitä ennen soijarouheen lisäämistä.



Kommentit