Linkkivinkki hyvään vegaaniseen juustokakkuun: https://www.kamomillankonditoria.com/2016/10/maapahkinavoijuustokakku.html . Oon tehnyt jo kahdesti tällä reseptillä ja hyvää on tullut. Kaikki myös ei-vegaaniset kaverit ovat pitäneet kovasti. Huomio: kakku on todella raskasta ja täyttävää eli pienellä siivulla pääsee pitkälle. Tuo ohjeen 12 siivua on siis hyvä arvio. En kirjoita reseptiä tähän, koska en tehnyt tällä kertaa juurikaan muokkauksia eli voi katsoa suoraan tuolta linkistä.
Tässä kuitenkin muutamia variaatioita, joita kokeilin:
- heitin koko Digestive-paketin eli 400g keksejä, jolloin laitoin 130g margariinia. Painelin vähän paksumman pohjan ja reunoille. Toimi minusta hyvin eikä keksejä jäänyt turhaan yli.
- Plantin kauravispi oli Prismasta loppu, mutta toimi hyvin yhdellä tölkillä Fazerin Aito kauravispiä.
- Halusin olla ekstra-laiska ja kokeilin, mitä kävisi, jos en notkista maapähkinävoita ja tuorejuustoa erikseen. Noh, vähän ehkä paakkuisempaa tuli, kun dumppasin molemmat vaahdotetun kerman sekaan. Mutta ei näkynyt lopputuloksessa tai vaikuttanut makuun.
- Laittaisin ensi kerralla vain 30-40g tummaa suklaata (Brunberg): Tee vain ohuet suklaaraidat. Ensimmäisellä kerralla tein liian paksut eikä kakkua meinannut saada leikattua.
Kommentit
Lähetä kommentti