Aika: 30min Annoksia: 3-4
Kaverini opettama resepti. En ole ollut erityisemmin sienten (tai edes papujen) ystävä, mutta pidän tästä kastikkeesta. Sienten paistaminen on minulle vähän haastavaa, koska öljyä tarvitaan, jotta sienet eivät tarttuisi kiinni, mutta liemi vapautuu sienistä, jolloin pannu roiskuu. Käytä kantta ja ole varovainen. Jos on ideoita ongelmaan, kuulen mielelläni.
Tarjoile pastan kanssa (esim. tagliatelle tai täysjyvämakaroni). Valmista pasta paketin ohjeen mukaan.
- - 1 tlk kokonaisia herkkusieniä (tai pilkottuja)
*vinkki:
liemen voi laittaa pastan keittoveteen.
à
Paista pannulla n. 5min. Käytä kantta tarvittaessa.
- - 1 sipuli
à
Lisää pannulle ja kuullota öljyssä
- - Kesäkurpitsa (keskikokoinen tai suuri)
à
Lisää pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes pehmenee. Mausta muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja
ripauksella suolaa.
- - 1tlk mustapapuja
à
huuhtele ja lisää pannulle.
- - 2dl kaurakermaa (jos käytät Oatlya, niin 2,5 dl myös täysin ok)
- - vähän vettä (max 1 dl) – huuhtele kaurakermapurkki
- - Mausteet (maun ja kaapin sisällön mukaan, tässä vaihtoehtoja)
- 2 rkl soijakastiketta (voi vaihtaa kokonaan tai osittain kasvisliemikuutioon ja suolaan)
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl oreganoa
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5-1 tl inkiväärijauhetta
- 3 rkl ketsuppia
à
Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5min.
Idea 1: Päälle voi ripotella esim. ravintohiivahiutaleita.
Idea 2: Mukaan voi laittaa muitakin kasviksia, esim. kirsikkatomaatteja (kuten kuvassa on tehty).
Kommentit
Lähetä kommentti