Aika: 10min (kastike) + 40min (wok)
Vähän ehkä eksoottisempia ainesosia sisältävä "Stir fry -kastike", mutta kiva lisä itselle jo tuttuun curry- ja pippurikastikkeisiin. Ihastuin kovasti. Alkuperäinen resepti napattu Youtubea selaamalla täältä: https://www.youtube.com/watch?v=GpduYgkAu6k . Soijakastikkeen määrä tuntui aika hurjalta, mutta maistui hyvältä. Kastikkeen voi tehdä erikseen tai heittää ainesosat vaikkapa kypsennettyjen kasvisten sekaan ja pulputtaa siinä -> ohje lopussa. Tämäkin kokeiltu sekasyöjillä ja toimi.
Kastike
- - 1 rkl maissitärkkelystä (maizena)
- - 0,5 dl soijakastiketta (jos kovin suolaista, korvaa osa vedellä)
- - 1,5 dl vettä
- - 1 rkl seesamiöljyä
- - 1 tl riisiviinietikkaa (esim. sushi vinegar)
- - 1 rkl sweet chili kastiketta
- - 2,5 rkl vaahterasiirappia, hunajaa tai muuta makeuttajaa (ihan vain sokerinkin luulisi toimivan)
è
sekoita keskenään huolellisesti, erityisesti maissitärkkelyksen nesteeseen sekoittamisen kohdalla.
2 vaihtoehtoa (vapaaehtoisia):
A) ripaus jauhettua inkivääriä, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta à sekoita muiden joukkoon
à kuumenna pannulla tai kattilassa muutama minuutti
kunnes sakeutuu
B) pieneksi pilkottua inkivääriä, sipulia ja valkosipulia à kuullota pannulla hetki à lisää kastikeliemi (eli aiemmin keskenään sekoitetut
ainesosat)
à kuumenna pannulla tai kattilassa muutama minuutti
kunnes sakeutuu
Käytä esim. kasvisten ja tofun kanssa (idea):
Tarjoile pastan tai riisin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti