Pähkinä-kookoscurry

 

Aika: 30-60 min (riippuen kasviksista)        Annoksia: 4

Vähän twistiä perinteiseen suosikkiini tofucurrysta (https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/tofucurry-parsakaalilla.html). Vaihtelen vähän fiiliksen mukaan kummalla ohjeella teen. 

Tarjoile riisin tai pastan kanssa (esim. tagliatelle). Keitä paketin ohjeen mukaan. 

  • 1 pkt tofua (jalotofu marinoitu 300g)
--> Paista rapeaksi, aloittelijan ohje esim. täällä: https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/rapeat-tofukuutiot-nain-paistat-tofun.html 
Siirrä sivuun.
  • 1 pss (500g) Wok-vihanneksia (esim. Rainbow oriental wok mix)
    • tai ihan tuoretta parsakaalia, porkkanaa tms. pilkottuna.
--> Lisää pannulle ja paista tilkassa öljyä 5-10min (kunnes pehmenee). Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Lisää pannulle joukkoon:
  • 4 dl kookoskermaa
  • 1-2 dl vettä (huuhtele purkit)
  • 1 rkl (reilu) maapähkinävoita (smooth)
  • Mausteita, esim. (oman maun ja kaapin valikoiman mukaan):
    • 2 tl soijakastike (osan voi korvata suolalla, niin saa jodia)
    • 1 kasvisliemikuutio
    • 0,5 tl rouhittu mustapippuri
    • 0,5-1 rkl curry 
    • 0,5 tl juustokumina
    • 0,5 tl kurkuma
    • (0,5 tl broilerimauste)
    • (0,5 tl inkiväärijauhe)
    • 2 rkl ketsuppi
--> Sekoita hyvin ja hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä.
--> Lisää joukkoon tofut ja sekoita.

Idea: Jotkut ovat sitä mieltä, että mausteista saa enemmän irti, kun paistaa niitä tilkassa öljyä. Eli toki curryn ja vastaavat mausteet voi lisätä myös ennen kookoskermaa.

Kommentit