Aika: 30-60 min (riippuen kasviksista) Annoksia: 4
Vähän twistiä perinteiseen suosikkiini tofucurrysta (https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/tofucurry-parsakaalilla.html). Vaihtelen vähän fiiliksen mukaan kummalla ohjeella teen.Tarjoile riisin tai pastan kanssa (esim. tagliatelle). Keitä paketin ohjeen mukaan.
- 1 pkt tofua (jalotofu marinoitu 300g)
--> Paista rapeaksi, aloittelijan ohje esim. täällä: https://laiska-vegaani.blogspot.com/2020/10/rapeat-tofukuutiot-nain-paistat-tofun.html
Siirrä sivuun.
- 1 pss (500g) Wok-vihanneksia (esim. Rainbow oriental wok mix)
- tai ihan tuoretta parsakaalia, porkkanaa tms. pilkottuna.
--> Lisää pannulle ja paista tilkassa öljyä 5-10min (kunnes pehmenee). Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Lisää pannulle joukkoon:
- 4 dl kookoskermaa
- 1-2 dl vettä (huuhtele purkit)
- 1 rkl (reilu) maapähkinävoita (smooth)
- Mausteita, esim. (oman maun ja kaapin valikoiman mukaan):
- 2 tl soijakastike (osan voi korvata suolalla, niin saa jodia)
- 1 kasvisliemikuutio
- 0,5 tl rouhittu mustapippuri
- 0,5-1 rkl curry
- 0,5 tl juustokumina
- 0,5 tl kurkuma
- (0,5 tl broilerimauste)
- (0,5 tl inkiväärijauhe)
- 2 rkl ketsuppi
--> Sekoita hyvin ja hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä.
--> Lisää joukkoon tofut ja sekoita.
Idea: Jotkut ovat sitä mieltä, että mausteista saa enemmän irti, kun paistaa niitä tilkassa öljyä. Eli toki curryn ja vastaavat mausteet voi lisätä myös ennen kookoskermaa.
Kommentit
Lähetä kommentti